In het boekjaar 2020-2021 heeft EY meer winst geboekt bij een gelijke omzet. Dit komt vooral door lagere kosten.
Sterk herstel
Het bedrijf hanteert een boekjaar dat eind juni eindigt. Aan het begin van de zomer in 2020 zag het er allemaal heel somber uit, het was het begin van de pandemie. Toch zag EY de markt herstellen aan het begin van 2021. De winst van het bedrijf steeg met 10% tot 170 miljoen euro. Jeroen Davidson, bestuursvoorzitter van EY spreekt van een ‘stabiel jaar’. ‘We zijn heel goed door een heel moeilijke periode heen gekomen’. ‘De Nederlandse economie heeft het dankzij de overheidsmaatregelen in het algemeen toch goed gedaan. We zijn daar heel gevoelig voor, dus profiteren we ook van het sterke herstel’, zegt Davidson. Wel vindt Davidson dat het niet helpt dat het nu al maanden duurt dat er nog steeds geen nieuw kabinet is, aldus het FD.
Aantrekken
EY is het op twee na grootste kantoor van de ‘grote vier’ en is van plan om meer mensen aan te trekken. Ook Deloitte maakte dinsdag bekend dat zij flink gaan investeren in het aantrekken van nieuw talent. EY is van plan om 1750 nieuwe mensen aan te nemen, over het hele boekjaar. Sinds juli is de helft daarvan al aangenomen. Davidson: ‘Wij zoeken veel mensen die technologie goed begrijpen in combinatie met onze kennis van accountancy, belastingadvies en consultancy. Dit is een krappe markt’.
250 partners
EY en Deloitte zitten vrijwel op dezelfde lijn wat betreft de resultaten. De omzet bleef bij de concurrent Deloitte gelijk, maar de winst was wel hoger. Door de hoge winst ligt de gemiddelde beloning per partner bij EY erg gunstig. Ruim 250 partners hielden dit jaar 584.000 euro over, dit was vorig boekjaar 496.000 euro, aldus het FD.